lördag, maj 29, 2010

Ekologisk mat-nej Järnvägshotell-Ja Offentliga toaletter- storfniss!

Det var en lång och het debatt angående livsmedelspolicy i en motion som kommunfullmäktige behandlade, där jag bland annat ville att 15% av livsmedelsbudgeten skulle gå till ekologiska livsmedel. Förbannat snålt säger jag att inte vilja anta detta, särskilt med tanke på att regeringen har ett mål på 25%!


Det är min övertygelse att med mer ekologiska livsmedel så höjs kvalitén på den mat som köps in, det blir mer naturligt för lokala producenter att delta.

Denna punkt var intressant men eftersom moderater och socialdemokrater inte vill ha det så så blev det nobben. Motionen innehåll också önskemål att ställa sådana krav på upphandling som gäller svenskt lag för övrigt.

Det är bara att komma igen.

Det stora ärendet var Järnvägshotellet, där moderaterna nu bestämt sig för en återremiss. Det krävs en 3:e del som yrkar bifall på återremiss för att det ska bli så. Med tanke på att alternativet till att köpa Järnvägshotellet var att låta det stå och förfalla på järnvägsområdet och vara farligt för folk, och dessutom vara som en skamfläck sóm dessutom är farlig för folk, för det blir det när taktegel och puts ramlar..........

Vi centerpartister och kristdemokrater röstade för ett köp, det var det bästa med tanke på de alternativ som fanns! Jag förutsätter nu också att Flens kommun skyndsamt säljer andra fastigheter som inte måste vara i kommunal ägo, det handlar om ca 7-10 miljoner uppskattar jag.

Kvällens kommunfullmätkiga avslutades med storfniss i samband på min interpellation om offentliga toaletter, sådant har vi nämligen inte i Flens kommun och det är skandal tycker jag. Övriga ledamöter tyckte det var allvarligt men diskussionen kom snett och det blev bara knas. Det avslutades med att det blir inga offentliga toaletter i Flen och Malmköping i sommar!!!!

måndag, maj 24, 2010

Får järnvägshotellet upprättelse?

I staden Flen finns två historiska landmärken kvar och det är den vackra järvägsstationen och strax intill ded gamla järvägshotellet. Järnvägshotellet håller sakta men säkert på att vittra sönder då byggnaden är i stort behov av lagning.

Nu kom möjligheten för kommunen att köpa hotellet av konkursförvaltare.

Kommunfullmäktige kommer att ta beslut på torsdag om det gamla järnvägshotellets öde.

För mig står det klart att det bästa nu är att kommunen köper hotellet och ansvarar för en upprustning så att byggnaden får bära sina år och sin historia med stolthet.

Det är vi politiker som måste ta ansvar för att kostnader och användning blir rimliga. Det bästa vore om en samverkan kan ske med näringsliv och andra organsiationer, samt att någon del av järnvägshotellet blir tillgänlig för flensborna.

Javisst vill jag blogga

Jag fick frågan helt nyligen om jag tänkte fortsätta blogga och javisst ska jag det.

Bloggen har inte varit aktiv på drygt 2 månader, tanken var att det skulle bli en ny snygg blogg med bra och nyttiga länkar.

Tiden räcker inte till för alla uppgifter så jag fortsätter att jobba på den här bloggen ett tag till.

Facebook kom in i mitt liv för drygt ett år sedan, och det är ett annat sätt att uttrycka sig på internet.

Jag uppskattar cen sociala biten men jag saknar att skriva, uttrycka och utveckla tankar och idéer.