måndag, december 22, 2008

Flenspolitik
När det gäller flenspolitiken är det en bekväm historia, en svag opposition som jag tillhör och en bekväm majoritet.

Det som görs är dock att steg för steg utvecklas detaljplaner och nya tomter i kommunen och Flen som varumärke, centrum ska också utvecklas under nästa år med människovänligare trafikmiljö bland annat.

I centrum i Flen behövs det förutsättningar för nya och fler butiker och det finns mycket utrymme till fler små och medelstora företag i kommunen, jag önskar att butikerna får chans att komma upp till ytan. -Och ska det vara så att kommunens adminsitration och verksamhet måste vara på attraktivaste plats i lilla centrums gatuplan, jag bara undrar!!!!!

Det är tyvärr så att centerpartiet hittills inte klarat ut sina interna problem.
Jag är avsatt som gruppledare av 3 partivänner. Vad än medlemmar och organsiation tycker om hantering, förfarande med mera. Det är det så att i centerpartiets stadgar står det uttryckligen att det är fullmäktigegruppen inom sig som utser gruppledare och som en konsekvens också avsätter på egna grunder, trogna medlemmar i Flenskretsen går därför ur partiet och gör skrivelser till styrelsen med motivering till sina avhopp.

Eftersom jag känner förtroende och stöd från medlemmar och organisation fortsätter jag mitt politiska arbete i kommunstyrelsen och övriga uppdrag.

År 2009 vill jag i Flens kommun att.
Det blir byggstart på nytt bostadområde i Mellösa
Det blir klart för byggstart på nytt bostadsområde i Sparreholm
Det blir klart med cykelvägar som förbinder orterna i Flen ( vi har en bit kvar att gå där)
Att vi tar krafttag och utvecklar miljö och klimat frågan i Flens kommun
Att det blir ett positivt befolkningsutveckling 2009
Att fler företag etableras i kommunen och att Flen får fler butiker
Att vi kommuninvånare känner att summan av våra olika delar är vi, det är vår kommun och det är vi som bor och lever här som tillsammans utvecklar vår kommun.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
2008 lider mot sitt slut

Oj, oj var det så länge sedan jag skrev sist?

Det har varit ett år i krisens tecken, trots det verkar vi handla julklappar som förr.

Jag är glad att regeringens oppositionssiffror är på frammarsch. regeringen har verkligen gjort ett bra jobb, trots krisen tror vi att det finns en g´framtid, det görs satsningar på regioner och arbetsområden med problem, det görs satsningar på yrkesutbildningar och riktningen är tydlig att det som gäller är jobb, jobb och jobb.
Det ska vara enkelt att starta och driva företag, där finns det mer uppgifter att göra tillexempel mindre skatt på arbetskraft. Jag är glad att det blir lättare för invandrare och människor utanför sverige att få jobb här.

När det gäller regeringsoppositionen är den svag och kraftlös. Tyvärr är jag besviken på Mona Sahlin, jag är inte sosse men skulle gärna se en stark kvinnlig ledare för socialdemokraterna. Däremot är Maria Wetterstrand, mp en bra politisk ledare. Jag delar naturligtvis inte heller hennes åsikter, det är bra för demokratiutvecklingen att det finns bra kvinnoiga politiska ledare.

Jag är en mycket stolt centerpartist där vi har så bra och framgångsrika kvinnloiga ledare som Maud Olofsson och Lena Eek.