tisdag, juni 06, 2006

tisdag 6 juni

Nu har vi firat nationaldag som helgdag för andra gången, tyvär har ishiasbesvär hindrat mig från att delta i Flens firande.

Den politiska aktiviteten är på topp, på fredagen bjöd vi kaffe, saft och prat vid torget i Malmköping. Det finns ett tydligt intresse för centerpartiet och våra förslag. Bland annat pratade vi om ungdomsjobb och energi. Vi som deltog var förutom jag, Stig och Marianne Karlsson, Riitha Stenberg och Inger Sköld.

Vi har också haft möte angående budgetfullmäktige och den eventuella nya storsatsningen på kultur och film i Hälleforsnäs. Det blir presskonferans imorgon. Det är mycket pengar det handlar om. Men det kanske är något som Flen behöver, en stor satsning på film, dans och kultur för ungdom och som kompetensutveckling. Kortfilmen som redskap i utbildningssyfte och kompetensutveckling. En utveckling av dans och drama inom ramen för kulturskolan.

Det finns mycket intressanta samarbetspartners som arbetsförmedling kultur, kultur i sörmlans, danshögskolan m.m.

En förutsättning för ett sådant projekt är att det finns en stor majoritet som tror på det, att det finns avtal och finansieringsplaner som håller. I centerpartigruppen verkar det vara skepsis.

Jag jämför detta projekt med konserthuseet i Vara, hela kommunen fick ett uppsving och det händer mycket spännande musikhändelser där.