fredag, januari 18, 2008

Att skura golv
När Maud blev partiledare pratades om att hon hade stort förtroende, hon hade skaffat sig det i unga år bland annat genom att skura golv i bygdegårdar och att efterhand haft olika förtroendeuppdrag inom folkbildning och centern. Det dröjde länge innan jag förstod det där att skura golv. Det var det jag gjorde en stund idag då jag hjälpte till på expeditionen med några utskick. Jag undrar om vi pratar likadant om män, vikten av att "skura golv" det vill säga gräsrotsarbete för att få förtroendeuppdrag? Jag ska lyssna.

Idag hade jag en kommunpolitikerdag, jag slås av vilken drömtillvaro det är att vara kommunalråd i Flen när oppositionen är obefintlig, det stör mig. Kommunalrådet är intelligent nog att använda detta faktum. Nu börjar vi med budgetberedning och jag ska vara med i matchen nu när jag går in i andra året i politikens "finrum" i Flen.
En och annan motion och lite debattartilkar dka de iallafall få i majoriteten av mig/oss har jag tänkt.

onsdag, januari 16, 2008

webshop-en enkel sak!
Mitt företagande känns lite trögt, jag funderar vad har jag gett mig in i. Det är inte kul att vara ny på jobbet, samtidigt har jag tagit steget och kan inte gå tillbaka. En webshop, tyckte jag det är väl en enkel sak att få igång. Det är det inte. Mycket olika saker ska fungera tillsammans.Att visa fantasiska produkter, olivtvå och olivlotion för människor som jobbar med hälsa, hudvård och present. Det måste gå lätt. Men att skaffa rutin tar lite tid. Saker gör sig inte av sig själv. Ibland är startsträckan låång. Det är mycket lättare med politiskt arbete...............
Mälardalsrådet

I förra veckan träffade jag centerpolitiker runt mälardalen. Det är viktigt att vi fortsätter driva frågan om ett ökat samarbete i mälardalen på ett förnuftigt sätt.

Frågan har gått lite i stå tack vare att m verkar tveka, jag fick också intrycket att det inte är helt lätt för Stockholm att tänka sig att ingå i en region fylld av mindre kommuner. Jag tror att det är nödvändigt samtidigt som jag känner oro förvar "lilla Flen" kan bli av. I förhållande till Europa är det ju regioner man pratar om nästan mer än länder och samverkan mellan Europa sker inom regioner.
kommunstyrelse och studiebesök
I måndags blev det till slut klart att Flen,Katrineholm och Vingåker bildar gemensamt bolag att ansvara för Va frågor i kommunerna. Vi vinner bland annat kompetens och samordning när rör ska bytas ut och personal gå i pension. Katrineholm hade synpunkter och ändringar in i det sista, men allt gick vägen, efter extra möte i helgen mellan kommunalråden kunde allt gå som planerat.

Vi i centergruppen gjorde studiebesök i måndagskväll på Stenhammarskolan. Det kommer att bli stor diskussion om "allaktivieteshuset skjortan", en gammal industribyggnad. Förslaget ligger just nu på ca 19 miljoner. Samtidigt finns mycket fina skollokaler intill som ska vara tomma. Vi är inte negativa till sälva idén. Det är mer att i centergruppen vill vi veta hur ser behovet ut? för ungdomar, vilka lokalmöjligheter finns idag? Det känns konstigt att låsa sig i en gammal industrilokal med aktiviteter som som inte fullt ut efterfrågas.

Varje gång jag besöker vårt fina Gymnasieskola och högstadieskola i Flen önskar jag mer