torsdag, januari 08, 2009

Alliansen i Flen är på gång!!!
I Flen var det alliansmöte ikväll, det var ett gång med kraft och ambition.
Det kokade om mötet, den stora frågan var förslaget till nedläggning av Sigridslundsskolan som är ett förslag till kommunstyrelsen.

Det bildades en Sigridslundsgrupp och vi planerade flera aktiviteter under året.
Det är
Sigridslundsskolannoch Årdalabygden är alltid ett stort ämne för centern.

Vi vill ha en bred utredning om Sigridslundsskolans och Årdalabygdens framtid!
Kärnkraftsdebatten lever!!

För första gången blev jag idag intervjuad av lokalteven och det handlade om kränkraft. Det vartacksamt för mig som har ett politikst intresse som vbaknade av kränkraftsdebatten. Jag är lika övertygad idag som då för snart 30 år sedan att kärnkraften är ingen bra energikälla. Det är framför allt avfallet som vi fortfarande inte kan lösa.

Problemet som jag ser det är att vi inte har utvecklat alternativa energikällor.
Varför kan vi inte använda mer vind, sol, vågkraft för exemåpe. Jag är också medveten om att det är inte lika intresseant ekonomiskt med satsningar på dessa alternativa energikällor. Makten och pengarna finns mer inom tyngre energi som kärnkraft, olja och kol. Jag vill ha fel, men hittar inga tillräckliga motbevis.

Vi borde ha kommit längre i kärnkraftsfrågan på dessa 30 år. Vi har inte varit tillräckligt bra på att ställa krav, avsätta pengar till forskning och utveckling.
Jag vet att regeringen har anslagit mycket pengar till utvecklingen av alternativa energikällor, det tar några år innan det syns.