torsdag, mars 27, 2008

Vårstämma i centerorganistionerna
Nu på lördag blir det vårstämma i Flen för centerorganisationerna. Partiet kommer att göra förslag till uttalnde om vårdnadsbidrag. Denna fråga har centerkvinnorna sedan länge tonat ner till förmån för hushållsnära tjänster, arbete med hur livspusslet ska gå ihop för barnfamiljer där båda föräldrar arbeter.
Jag är inte förvånda att "gubbarna" gärna uttalar sig för vårdnadsbidrag det är helt i linje med en gammaldags syn på familjeliv, att det är lämpligast att en i familjen (läs mammam) tar huvudansvar för barn och hem.
Nej, det som behövs det är kvotering av föräldraledighet efter de 3 första månaderna, att arbetstiden ska vara flexibel för byggarbetare, sjuksköterska, VD:are medmera. det ska vara lika normalt arr arbeta 75% dom 100% i alla yrken. Byggarbetsplatser och tillverkningsindustrin ska anpassas till att anställda är föräldralediga och behöver vara hemma hos sjuka barn då och då. Att vuxna människor kan försörjan sig själv och sin familj gemensamt tycker jag ska vara en självklarhet och där är vi inte idag tycker jag. Barnen är en gåva som vi får låna några år och ett gemensamt ansvar för föräldrar/vårdnadshavare.
Tänk efter Flen stod det i dagens ledare i EK
Hallå, hallå herr Voronov, vad du tar i!
Frågan handlar om att flens kommun troligtvis kommer att gå ur Vårdförbundet sörmland. Det har länge funnits kritik mot vårdförbundet, som kommun har vi inte fått ut det vi önskar och har behov av. Nu är det flera kommuner som annonserat sitt utträde ur vårdförbundet och då känns det inte meningsfullt längre. En tjänst som inte Flen deltagit i är "öpppet intag" som det står om i ledaren.Han skriver också att meningen är att gemensamt arbeta med social problematik, han glömmer att tala om att det gemensamma består i att Flen köper upphandling av behandlingshem som man utnyttjar drygt 60% och att kommunerna gemensamt har familjerådgivning som vårdförbundet inte haft möjlighet att lägga i Flen trots kommunens önskemål om det. Nu kommer det att finnas familjerådgivning i Flen och det är bra att möjligheten finns. Han avslutar med att det är en öppen fråga hur Flen ska arbeta med missbruksfrågor i fortsättningen. Jag skulle kunna berätta att av det jag känner till har inte vårdförbundet sörmland aktivt samverkat på det sättet med missbruksvården mer än upphandlingar av behandlings hem. Den upphandlingen är viktig.Sociala problem är ett kommunalt viktigt ansvar som måste hanteras av socialnämnden. Jag skulle vilja veta vad Voronov tror att vårdförbundet aktivt bidrar till för missbruksvården i Flen, frånsett upphandling av behandlingshem, som kommunen använder till drygt 60%?
Arbetsutskottet var enig i beslutet att säga upp avtalet. Detta kommer att beslutas på måndag på kommunfullmäktige.
Träff med Tobias Billström
För någon vecka sedan var Tobias Billström, migrationsminister på besök i Flen, han besökte GB fabriken och migrationsverket. På kvällen träffade han allianspolitiker. Migrationsministern var mycket trevlig, engagerad och kunnik inom sitt område. Det var så roligt att höra honom tala om varför integrationsfrågonran kan bli en stor valfråga och att vi ska vara beredda på att ta debatten. Ministern presenterade regeringen förslag om att öppna upp för arbetskraftsinvandring. Äntligen, det var inte en dag för tidigt anser jag. Det är självklart att vi behöver duktiga yresmänniskor till landets arbetsplatser. Detta är en socialistisk syn att inte låta arbetsgivare avgöra utan särskilt tillstånd att människor får lov att arbeta i Sverige från andra länder. Jag häpnades över hyr reglerat denna delen av arbetsmarknades varit de senaste 40 åren. Det är ett stort feltänk att förväxla flyktingpolitik med arbetskraftsinvandring. förslaget går i korthet ut på att arbetsgivaren avgör vilken arbetskraft som behövs även när det gäller människor utanför Europa, så länge sedvanliga avtal gäller och personen klarar sin egen försörjning.
Att klara sin egen försörjning är en nyhet när det gäller mottagande av nya svenska som får uppehållstillstånd i Sverige. Det ska vara stor fokus på egen försöjning så fort som möjligt och familjen kan inte komma efter till Sverige, om familjen inte har egen försöjning. övergångsregler skulle komma ifråga efter 4 år.
Ni läste rätt det är ett nytt inslag i svensk flyktinginvandring att egen försörjning ska gälla!!!!!!! Det tar några år att ta bort socialistiskta kitt.
Grattis till alla "Mauds" ambasadörer
Grattis till alla sörmländska kvinnliga ambassadörer för företagande. I Flen fick vi flera stycken ambassadörer. Det är rätt att Näringslivsministern nu uppmärksammar och stäker kvinnligt företagande. Det är viktigt att lyfta fram och synliggöra, fortfarande är bilden av en företagare en man ca 50+ inom exempelvis tillverkningsindustrin. Kvinnligt företagande ser annorlunda ut än männens anser jag. En typisk kvinnlig företagare är ensamföretagare gör olika saker och arbetar inom hälsa, omsorg, turism eller annan form av tjänsteföretagsamhet. Ett problem för kvinnigt företagande är att kvinnors arbete till stor del är offentliga och att kvinnor därigenom har svårare att driva företag. Kvinnor missgynnas av systemet anser jag för kvinnors löner hålls nere och möjligheten att välja arbetsgivarare är också svårare.
En vintrig påskhelg
Påskhelgen var vintrig och trevlig, det är skönt med avbrott jag har hunnit träffa mina kära ungdomar, katten Sudden och släkt. Jag och Leffe gjorde premiärtur med husvagn också. vi åkte ut på fricamping vid sörmlandskusten, det var ingen camping som öppnat än. Det var årets mesta vinter och naturligtvis tog gasolen slut påsaftonsnatten. Det var väldigt kallt i vagnen och -8 grader ute, det var bråttom påmorgonen att skaffa gasol. Tomten ´vi har vid kusten tittades till samtidigt.