onsdag, december 16, 2009

Kommunförbund eller ej!

I måndags tog vi ställning till att ingå i kommunförbund med grannkommunerna Katrineholm, Finspång och Vingåker om inköp,löner och telefonväxel.
En av de fyra kommunerna, Finspång hade dragit sig ur samverkan och Flen skulle vara med i en del av 3 i ett nybildat kommunförbund.

Under ärendets gång blev det klart att det fanns frågetecken, det hade kommit nya omständigheter i samverkan. För min del blev det därför avslag till förslaget.
Katrineholms kommun drog samma slutsats så det blir inget kommun förbund just nu.

Däremot tycker jag att löner ska vi undersöka om något annat företag kan sköta med kvalité och kompetens till lägre kostnad än vi själva.
Vi behöver samverka med upphandling under förutsättning att vi kan utveckla och nätverka med lokalt näringsliv enligt de lagar som ¨finns.

En bra fungerande telefonväxel är mycket viktigt om vår kommun ska samverka i växel så måste det utredas en eventuell besparing i förhållande till sämre kvalité och service. Det är min övertygelse att en egen telefonväxel som är väl fungerande är viktig för anställda, kommuninvånare och näringsliv.
Att få mötas av personer som känner sin organisation och de som arbetar där och som gärna ger service till kunder som söker kontakt. Det är ovärderligt, eller????

Och förresten om vi nu ska minska våra administativa kostnader är det då nya organsiationer enda lösningen????

Om jag lyssnar på socialdemokraterna verkar det vara så!