onsdag, januari 02, 2008

2008- ett nytt år har börjat

Det är alltid spännande med ett nytt år. 2008 är ett år som kommer att formas av att jag och Leffe blir själva, då yngste sonen snart ska göra värnplikt. Jag bävar för den förändringen, så tomt och tyst det blir i huset.

Nyårshelgen firade jag och Leffe i Stockholm på hotell, jättetrevligt och avkopplande. Nyårsnatten stod vi uppe på Söder och såg stadens fantastiska fyrverkerispel. Jag skämdes lite, tänkte det är kanske mest olagliga pjäser och mycket miljöförstörande. Det är fantastiskt iallafall och Skansens fyrvderkerier måste ju vara lagliga. Vi besökte en fredsgudstjänst i Sofiakyrkan, på Söder nyårsdagen, det var stort. Alla platser var fyllda, de stora religionerna var representerade på sina språk, en del översattes till svenska. Fina tal och fin musik, allt i fredens tecken.

Det kommer att bli ett stort fredsmöte i Stockholm, där världsreligionerna ska vara sida vid sida på lika villkor i augusti. Att acceptera och respektera varandras tro är stort och nödvändigt. Det är kanske där vi ska börja för att förebyga främlingsfientlighet.

I Flen har vi en ny mycket omtyckt präst, kanske ska jag ta intiativ till ett samtal med honom.