måndag, september 14, 2009

Färdplan Flen- En dags diskussion i kommunstyrelsen

Färdplan Flen har varit föremål för heta diskussioner de senaste veckorna.

Diskussionen kommer att pågå till kommunfullmäktige om drygt en vecka.

Jag vill reflektera lite över relationer, mod och förtroende. Bland annat i mitt yrke som lärare är jag fascinerad av grupper och människors relationer mellan varandra. Själva ärendet går att läsa i mina tidigare inlägg.

Det har lobbats och samtal utöver de vanliga har pågått eftersom det har varit olika åsikter och alla har inte haft samma grundliga information. Tillsammans med relationer och mod och förtroende har och är detta ärende speciellt.

Jag har inte upplevt en så ärlig diskussion i kommunstyrelsen, så fylld av känslor och vilja att tro på vår flensbygd. Det var stundtals en magisk stämning. Diskussionen om Färdplan Flen pågick hela dagen. Det fanns ingen prestige, bara en stark ärlig känsla att våga gå in i ett aktivt och stort utvecklingsarbete för hela kommunen tillsammans med politiken, anställda, företagare, föreningar och medborgare.

När dagen var slut hade det skett en vändning. Beslutet bordlades för att några partier behövde mer diskussion i partierna för att få mandat till ett bifall.
Under dagen framkom att det finns ett stort förtroende för vår kommunchef, som har gjort ett mycket grundligt och genomarbetat ärende med flera bottnar och tydligt fokus på mål, uppföljning, kvalitetsarbete och långsiktlighet.

Ett parti står fast vid helt avslag.

Jag tycket inte för ett ögonblick att det politiska arbetet ska läggas åt sidan. Ånej, vi måste vara överens om de stora penseldragen vart vi är på väg med Flensbygden och hur vi ska ha det med varandra politiken, anställda, medborgare, föreningar och företagen. Sedan har vi olika sätt att nå målen.