tisdag, september 11, 2007

11 september

Idag går tankarna till den fruktansvärda tragedin i USA. Tankarna går också till Anna Lind, jag såg Anna Lind på gågatan i Södertälje dagarna före mordet. Jag tänkte när Anna Lind stod vid en folktom gågata och pratade EU-valuta att det var fantastiskt att utrikesminisktern kan röra sig fritt bland folk.

Terrorattackerna mot USA och mordet på Anna Lind gör denna dag svart.
Släktträff
Jag har haft en härlig och stärkande helg med släktträff i Rydebäck. För tredje året bjöds vi till min morbror i Rydebäck där släktfejden bestod av långgolf eller minigolf med kubb som utslag. Förtredje gången vann Magnus, jag kan ínte förstå hur han bär sig åt!!

Det är så härligt att komma till skånelandet och känna den salta havsdoften, höra havets brus och känna vinden som viner. I nästan ny husvagn och nästan ny bil var det ett rent nöje.

Vi hade kommunstyrelse i måndags, BZ hade en återremiss som jag inte skrev på. Kände att jag inte såg någon stor mening med en återremiss på ett beslut om rivning av kommunala bostäder som redan var gjort, beslutet var gjort. Det uppskattar av naturliga skäl inte alla mína centervänner. Det är nödvändigt att välja strider och att tänka efter före hur jag vidare ska hantera olika beslut.Jag vill ta aktiv del i en positiv förändring av flen och jag vill kunna vara lita tuffare och lite längre när det passar sig.
Vi får se vad som händer i fullmäktige. Jag vet att vårt bostadsbolag har för stor andel av lägenheterna i kommunen och att vi skattebetalare har på olika sätt under lång tid skjutit till resurser i bostadsbolaget.

I Sparreholm tar bårt stormöte form angående lokaltrafiken. Vi har fått fina och kunniga gäster från kommun och från länstrafiken. Det är så spännande. Igårkväll var det sista planeringen. Nu är annonser bokade och insändare inskickade och vi har en träff med en lokaltidning.

Det är ibland en svår balansgång med det politiska arbetet, folkrörelsearbetet. Jag vill göra allt, känner att allt är roligt, spånnande och viktigt. Jag gör vad jag kan för att hålla mig till det politiska. Jag känner behov av att utveckla kontakter via olika mötet, det måste ta form på annat sätt och det är positivt.

Ikväll fick vi spontant besök av vänner, tänk att vännerna kom precis ikväll när jag var hemma, fantastiskt. Det är så roligt med spontanbesök, det gör ingen ting att det är lite ostädat,oplockat man får skylla sig själv. Y var på G med uppstart av någon form av företagande, det är livsfarligt att prata sådana planer med mig mit i det politiska kan det bli ett företagande. Jag letar efter det rätta konceptet som går ihop med min vardag, det kommer före eller efter jul.