tisdag, maj 20, 2008

Stormvarning

Bloggandet har legat nere en tid det beror på orkaner som drar förbi. Jag har stått upp, det går med tillräcklig uppbackning. Det händer ibland att saker går fel, rent åt skogen......Men det ordnar sig på något sätt.


Vi fick redovisning av näringslivsrankningen för Flen av svenskt näringsliv på lunschen. I Flen var det 100 personer politiker och företagare som svarat på enkäten, resultatet för vår del blev att vi sjönk några platser i statistiken.

Jag känner mig besviken, av flens 1400 företag var det ca 50 personer som svarat och ger en bild av företagandet i Flen. Frågorna är så luddiga och ulliga att de är svåra att förstå. För mig sjönk trovärdigheten på denna stora undersökning som ger så stort genomslag i press och opinion. för Flen så är jag säker på att den upparbtening och det nätverksbyggande som finns är att det rätta företagsklimatet är ganska positivt, det visar kommunen egen enkät och jag känner det genom den erfarenhet och kontakter jag haft under det dryga senaste året. Men majoritetn behöver dock visar mera verkstad i detaljplaner som blir klara för bostäder, genom öppenhet för kooperativa och privata alternativ inom offentlig verksamhet och övrigt företagtande. Bättre tillvarata idéer och engagemang från organisationer och föreningsliv.