onsdag, januari 09, 2008

Att hitta kvittensblock i Stockholm

Jag var i Stockholm idag på företagsbesök, eftersom jag behövde ett nytt kvittensblock skulle jag passa på att köpa det i storstaden. I Flen och andra städer vet jag att det går att köpa kvittensblock i mataffärer, bokhandlar, diversebutiker m.m.

Men i Stockholm lyckades jag inte hitta ett kvittensblock i farten, inte i mataffärer, inte i de bokhandlar jag var inne i. Personalen sa att de inte satsade på kontorsvaror. Intressant tycker jag.

Det känns häftigt att byta yrkesliv så helt som jag gör, företaget kommer jag att bygga upp steg för steg jag kommer attt känna mig ny på jobbet ett tag till. Företaget måste också passa in i mitt politiska liv. Jag tänker så att kan riksdagsledamöter ha advokatfirma så kan jag också.

Vi hade gruppledarträff för c gruppledare i sörmland. Det känns så roligt att vårt landstingsråd är ung, duktig på människor, är smidig och taktisk och har stor lust till politik. Vi pratde om centerpartiets kommundagar, Inger och Inga-Lill kom fram till att semenariena enbart hålls av män, hrm..... är det inte i centern som har så många duktiga och intressanta kvinnor???? Mannen som norm är ofta det som är mest naturligt, det är tröttsamt.
Övriga frågor som var på dagordningen idag var hemsjukvård som är en dragkamp om pengar mellan kommuner och landsting, tröttsamt efter alla år sedan ädelreformen.
Det pågår arbete att lösa knutar och det är viktigt och nödvändigt. Det är så konstigt att kommun och landsting inte kan komma överens om varandras uppgifter för den enskildes bästa.
Vårdcentralens funktion är mycket viktig och nära kommunens verksamhet. Mattias berättade att vårdcenteralerna har ca 70%av verksamheten till ca 30%av kostnaderna, detta är något att ta till sig. De som behvöer VC bäst är äldre och långtidssjuka, funktionshindrade. De läkare som har lägst status verkar vara distriktsläkaren som ska kunna det mesta och vara sina patienter närmast.

måndag, januari 07, 2008

Nu börjar vardagen igen
Nu är helgerna över för denna gången. Sam vanligt har jag ugglat förlänge ikväll. Det har varit svårt att få till brev till centerkvinnorna i sörmland. jag har grunnat på formuleringar länge, men imorgon måste Majvor på expeditionen ha brevet.
I fredags var jag på kommunhuset och passade på att försöka få kommunledningen att gratulera vårt fina innebandyförening som fick pris i TV gala för sina insatser för funktionshindrade som en naturlig del av verksamheten. Precis vad jag förväntade mig verkar intresset vara ljumt-kallt. Flen behöver minsann ta alla möjligheter att lyfta fram positiva händelser i synnerhet som vi pratar om att jobba för en positiv bild av Flen för kommuninvånare. Det är som sagt var mest prat.

Studenter har en svår tillvaro, centerpartiet gick till val på att höja studiemedel. Enligt media backar regeringen nu. Det upprör mig väldigt, i synnerhet som studenter lever under existensminimum med enbart studiemedel. Dessutom finns det flera högskoleutbildningar som ger lägre inkomst om man räknar med studieskulden i förhållande till flera yrkesutbildningar på gymnasienivå. Det är obegripligt att det inte ska löna sig att studera. Särskilt är det yrken där många kvinnor arbeter som förskollärare, socionomer, sjuksköterskor m.m. som inte kan räkna med att det lönar sig med studier inkomstmässigt.

Skärpning regeringen!!!!! låt studenter få rimliga villkor, se till att det lönar sig med högre utbildningar för alla. Studielön kanske är en idé? som CUF drev för längesedan.