fredag, juni 26, 2009

2009 och det är långt till lika lön

Det är så tröttsamt att se att kvinnor alltid halkar efter i löner mot män.

Det är tydligen inbyggt i samhällssystemet att jobb som utförs av kvinnor inte är värda lika mycket som männens. Det är också inbyggt i systemet att föräldrar och ansvarig för barn och hushåll är kvinnor.

Det är dags med kvoterat föräldraskap mellan två föräldra, undantaget då ett barn endats har en förälder eller vårdnadshavare.

Det är synd om männen som inte har full rätt till sina barn. Det är detta som är konsekvensen som jag ser det.

Städdag

I dag var det städdag i kommunhuset för mig. Det är bra att gå genom material.
Det kommer alltid fram intressanta saker. Lite politiskt bränsle ska väl läggas nu när det annars är nyhetstorka.

i Flens kommun har det planerats, debbaterats, planerats, debbaterats nytt äldreboende. Det finns beslut, men vid närmare granskning är det tveksamt vad är det som beslutats? vad ska genomföras? vad ska resultaten bli? hur är tänket? ekonomin? driften? projektorganisationen som är beslutad, jobbar den? med vad? vem ansvarar och driver framåt?????

Nyligen uppdagades det internt att hela processen troligvis är väldigt oklar och ingen känner till den något närmare. Då pratar vi om beslut på nytt äldreboende, ett ofattat beslut i ks-kf på ombyggnad på ett annat äldreboende kostnader som beräknas till närmare 75-85 miljoner.

måndag, juni 22, 2009

Integritet och internet

Sonen kom hem och småflinade och sa till mig att det var nån debatt om våldtäkter och piratpartiet som en Annika från centern bloggade om. Jag hörde vad han sa men ville inte ta till mig det, jag ville inte förstå. Nu kommer info från Stina i Stockholm på meilen och jag var tvungten att läsa.

Jag hoppas att Annika Qarlssons inlägg inte var helt genomtänkt angående piratparti, pojkar och våldtäkter.

Jag är mycket jävig då mina fantastiska pojkar är 21-23 och de och deras kompisar är jättefina, kloka och ansvarsfulla unga män.

Den här integritetsdebatten tycker jag är svår att förstå då många unga personer lägger ut hela livet i bloggar och typ facebok. Jag har fårstått att det är alla spår vi lämnar efter oss, som är en viktig del i debatten. Det är till exempel lätt att följa mina spår exakt via min mobil och via min dator, vilka har jag kontaktat, vilka sidor har jag varit i m.m. m.m. Så länge ingen har onda avsikter kanske det inte känns så farligt, men vad händer om all denna information kommer i orätta händer i cyberrymnden, eller någon annastans i världen??

Det är spår som jag själv har svårt att överblicka då mobilen och datorn är flitigt använda under dygnets vakna timmar.

Naturligtvis är det fullkomlig oacceptabelt med alla sexuella övergrepp och barn och unga är värst utsatta, detta måste kraffullt på alla sätt bekämpas, straffas, behandlas, lyftas fram och synas.

Högstadie åter i riskzonen för nedläggning - Flen - ekuriren.se

Högstadie åter i riskzonen för nedläggning - Flen - ekuriren.se

I Dagens tidning såg jag att centerpartiet föreslår nerläggning av en av tre högstadieskolor!!!

Jag pratade med en reporter i förra veckan angående den "bruttolista" med besparingsförslag som tjänstemen har tagit fram för att se vilka besparingar politiken (S+A2) kan föreslå i ett läge då kommunens underskott rusar och till och med S+A2 måste dra i handbromsen.

Bruttolistan ska inte debatteras offentligt. Det diskuteras i de politiska lägren och för mig är det rimligt att fundera på om Flens kommun med 16000 invånare och ett sjunkande elevantal kan hålla sig med 3 stycken högstadieskolor?

Det viktiga är att de minsta barnen har nära till förskola och skola.

Det kan till och med vara så att en alltför liten högstadieskola kan ha svårt att leva upp till kvalitén på fysik, kemi, och främmande språk.

Det är enligt beräkningar ca 35 elever som börjar i i högstadiet de närmsta åren i Hälleforsnäs och Malmköping. Å andra sidan kan vi också fundera på om det är högstadiet i Flen som ska bort och Malmköping och Hälleforsnäs som ska vara kvar!

Det känns lite märkligt att läsa reaktionerna då detta oskyldiga samtal ledde till att föräldrar får intrycket att det är ett färdigt förslag på väg att genomföras.
Centerpartiet som jag representarar är i opposition och det är majoritetet som kommer att lägga förslag i höst som vi i opposition ska ta ställning till syna.

Så länge jag är politiker vill jag också kunna diskutera sådana förslag som jag kan stå för.

Det kommer att krävas tuffa besparingar och vi går in i ett valår nästa år. Då ska jag vara beredd att kunna genomföra de förslag jag är med om attlägga fram. Ett sådant förslag är att se över hur högstadieskolorna i Flen ska bedrivas på bästa sätt med tanke på kvalité och resurser.
Åter igen, det är de små barnen som måste ha nära till förskola och skola!