onsdag, januari 21, 2009

Flen får besök av generaldirektör
Minoo Aktharzand, generaldirektör för banverket besökte Flen i fredags.
För flen var det ett stort besök, det är inte så ofte en generaldirektör kommer till Flen för att lyssna och diskutera önskemål och bekymmer.

orsaken var framförallt, Flens bangård som vägverket lovat att göra säkert för tågtrafikander i form av en till spåruppgång för att tågresenärer ska slippa korsa spåren på perongen, vi har många x2000 som susar genom stationen. Vi (kommun) gjorde sin del då det byggdes en tunnel under spåren.

Besöket var artigt och trevligt, Minoo Aktharzand var mån om att lyssna, ta reda på hur kommunen ser ut och våra förvaäntningar. Vi fick också veta att för banverket gäller det att allt ska löna sig samhällsekonomiskt. Resultatet var atyt kontakterna fortsätter på tjänstemannanivå och vi hoppas kunna komma fram med en "lightversion".

Ofta känns det som att Staten är storebror och kommunen lillebror som får "svartepetter" med stort ansvar och mycket förväntningar från medborgare.
Så känns det från kommunhorisonten. Det är också charmen att vara nära vadagliga frågor och människor som är berörd av besluten.