måndag, mars 17, 2008

Betydelsefulla beslut.

Måndagmorgon, börjar i korridoren med kaffe och snack hur helgen varit, varvat med aktuell kommunpolitik, förvrängningar och garv.

Majoriteten valde som väntat att besluta om att allaktivitetshuset skjortan ska byggas, med ökade driftskostnader och ökade investeringskostnader i förhållande till senaste förslaget. Jag valde att inte delta i beslutet för jag vill inte bygga fast i den gamla fabrikslokalen. Som jag berättat tidigare vill jag och mina centerkamrater utveckla vår fina gymnasieskola som är byggd till att vara en levande mötesplats och den lokal som kallas "lillorinsen" och som vi haft provesorisk undervisning i 10 år. JA till ungdomsaktiviteter och föreningslivets behov. NEJ till att bygga in sig i gamla "skjortanhuset.

Äntligen efter många, många år är Malmköping nära att få nytt bostadsområde, Malmakvarn. Äntligen har vi politiker kommit fram till var den nya vägen ska gå till området. Vägen ska gå där den planerades en gång för länge sedan, jag bara undrar varför är vissa beslut så knepiga att komma fram till och varför måste vissa beslut ta så många olika vändningar!!!!!!!

Vi diskuterade Ädelreformen och att den inte fungerat o.k någongång i sörmland. Vilka har vunnit och vilka förlorat?? Jag anser att det är olyckligt för kvalité och organisation när ansvar och uppgifter är otydliga, det kan drabba den som behöver vård och hjälp. Det är en svårknäckt nöt hur hemsjukvård ska vara i förhållande till hemtjänst.................

Kvällen avslutades med kretsmöte i Skebokvarn. Vi var ca 25, stora frågor var skjortanfrågan och placering av nytt äldreboende.
Helgaktiviteter
Det slog mig i helgen, att den som vill roa sig kan ta för sig här i Flensbygden. Det låter ofta att det är tråkigt i flen och ingenting att göra. I lördags var det chokladprovning, jag hade anmält mig men behövde kurera mig efter förkylningsbesvär. På kvällen var det Irländsk pubafton på Teklas, vi skulle gå dit efter tjejmiddagen,men klockan blev plötsligt väldigt mycket ändå det blev inget. Det är roligt och gå ut ibland och se vilka som syns i vimlet. Igår var jag på årsmöte i Bokens stad, Mellösa. Det var besök av två författare som kåserade om sitt författarskap, trevligt.
Den som vill kunde se en aktuell Film på Bio. Kom inte och säg att Flen är tråkigt, det är bara att välja vilken aktivitet som passar.