tisdag, augusti 11, 2009

Pocketshop

Jag har under den senaste tiden blivit intresserad av internetverksamhet.
På försök lägger jag ut några pocketböcker med politisk framtoning.

Har i dagarna också startat min 3;e blogg; roligapengar.blogproffs.se

Den här bloggen kommer som alltid att vara min politiska blogg och det är viktigt.
Företagsbloggen heter;delphinistar.blogspot.com och knyter an till min webshop och mitt företagande. Den sista bloggen ska knyta an till internetverksamhet.

Dagens stora nyhet idag vara att Prinsessan Madeleine förlovar sig.
Jag önskar det unga paret all lycka i framtiden.

måndag, augusti 10, 2009

Kommuner och lagen

Det är en självklarhet att alla är lika inför lagen att en person med mycket pengar går före en person som mer är "svensson" det är helt enkelt inte acceptabelt.
Apropå dagens artiken i SVD idag.

Men alla politiker och tjänstemän är mycket intresserade av den egna ortens utveckling, av att det finns arbetstillfällen till medborgarna och god service.

Det finns idag 290 kommuner som konkurrarar med varandra när det gäller nyetableringar och företagsutvecklingar.Kan det då varakonstigt att kommunens företrädare gör det som är möjligt inom lagens ram för att tillgodose företagares behov med sikte på kommunens bästa????

Jag misstänker att de kommuner som tassar längst ut och vågar vara lite fräcka här, kan vara de som vinner företagsetableringar och lokala upphandlingar.

Det som är mest illa är upphandlingarna, jag är övertygad om att kommunerna runt medelhavet ger blanka sjutton i EUs regelstyrda upphandlingspolicy säger. Upphandlingsregelerna säger att det inte är tillåtet att gynna lokala företagare då alla företagare i Europa ska ha samma möjligheter...... särkilt jobbigt är det när det gäller inköp av mat och produkter som finns lokalt och som till och med skulle må bra av att kommunen var en köpare.
Det finns kommuner som har lyckats få genom skrivningar där det blir möjligt att handla lokalodlad mat. Men det är en mycket komplicerad historia.

Alla männsikors lika rätt och värde- en självklarhet för mig.
Som kommunpolitiker vill jag arbeta för en god service, arbetstillfällen på orten och naturligtvis att kunna göra inköp lokalt.
Är detta konstigt?