måndag, april 06, 2009

Drevet går...........................

Nu går drevet och denna gång handlar det om LO;s ordförande Wanja Lundby-Wedin

Wanja Lundby-Wedin uttalande sig mycket skarpt om höga bonusar och vid en granskning kom det fram att hon själv godkänt för hög bonus som styrelsemedlem i AMF pensioner.

Jag tycker mycket illa om detta mediedrev och jag undrar om en männsika är värd att bli bespottad och utsatt på det sättet.

Jag försvarar inte på något sätt Wanja Lundby-Wedin, jag tycker illa om detta mediedrevet som hon är utsatt för.

För övrigt tycker jag det är på tiden att socialdemokraterna gör upp med fackföreningsrörelsen, det hör inte till 2000 talet att fackförbund och parti är så intimt kopplade till varandra.

De mest utsatta människorna idag är de som av olika skäl inte har facktillhörighet.

Det är mýcket viktigt att vi politiker är medvetna om att de människor som står utanför samhället och socialförsäkringssystem finns och kan behöva särskilda insatser.

Där kan vi politiker göra skillnad och det kan inte facken för det är inte deras uppdrag som jag ser det.

Det behövs manliga hälsokontroller

I förra veckan nåddes SVT;s tittare av meddelandet att en folkkär nyhetsankare, Jarl Alfredius avlidit i prostatacancer.
Det har varit självklart i många år att kvinnor har haft egna hälsokontroller för att förebygga, bygga kunskap och upptäcka sjukdomar som rör kvinnor i tidigt skede.

Männen drabbas också av hälsoproblem och tillexempel tumörsjukdomar. Det är konstigt att det inte finns liknande hälsokontroller som rör män.

Det borde i första hand männen kräva, sina egna hälsokontroller.

Ibland undrar jag om inte det blir vi kvinnor som kommer att ordnar det,helt enkelt för att det är vi kvinnor som är rädda om våra fäder, partner, söner och manliga vänner.

Män, skärp er! ni behöver egna hälsokontroller för att förebygga, bygga kunskap om och behandla manliga sjukdomar i tid.

Det behövs manliga hälsokontroller, det är min övertygelse