tisdag, augusti 14, 2007

Partierna oeniga om fullmäktigesal

Vi hade kommunstyrelse igår och i dagens tidning går det att läsa följande rubrik"partierna oeniga om placering av fullmäktigesal" jag reflekterade över att det var oenigheten som lyfts fram. Det var en ganska tunn kommunstyrelselista, så här i sensommartid.

Det var en motion som handlar om en fast sal för kommunfullmäktige, svaret kom samtidigt som det pågår diskussion om allaktivitetshuset Skjortan som majoriteten driver. Ett allaktivitetshus vill jag också ha men jag vill att det ska vara föreningsdrivet och styras av föreningslivet. Allianspartierna vill vara återhållsamma med att ständigt utöka de kommunala lokalerna och allmänt stöd till somliga som inte alltid följer mönster utan kan handla om goda kontakter, m.m. Vi ska följa arbetet i alliansen.

Ett eventuellt bygga av ny skola kommer att bli stor fråga under hösten, jag vill veta kostnader och vad majoritetn vill med de skolor de lämnar..............
Birgitta har lämnat oss

Igår fick jag veta att Birgitta har lämnat oss efter en kort tids svår sjukdom.
Birgitta som är studieförbundet vuxenskolan,är centerkvinnorna, är landstingspolitiker. Birgitta fattas oss. Jag älskade Birgittas internationella engaemang, kunde lyssna och förundras om hennes spännande och engagerade berättelser om kvinnorprojekt i olika delar av världen, jag var full av beundran av Birgittas styrka, människorkärlek och hennes rena centerkvinnostyrka som var en självklarhet för henne. Nu under våren då jag valdes till ordförande för centerkvinnorna i sörmland, var jag mycket glad för att få anledning att arbeta nära Birgitta som var vår vice ordförande. Det var jag och Birgitta som började planera centerkvinnornas höstupptakt nu på lördag den 18 augusti.

I somras då planeringen skulle ta fart som det stod klart att Birgitta var sjuk, Birgitta hann få en blomma av oss centerkvinnor och vi pratade flera gånger i telefon. Birgitta beklagade att hon inte kunde hjälpa till. Birgittta lämnar ett stort tomrum efter sig, men en klar anda och färdriktning att fortsätta med som centerkvinna, politiker och i folkbildningen.