tisdag, januari 22, 2008

Skjortan och budget
Idag hade vi en bred diskussion angående skjortanprojektet(allaktivitetshuset) mellan berörda förvaltningar och politiker. Det landade på ett uppdrag på vad en minskning av verksamheten får för konsekvenser. Till och med majoritetn anser att projektet är lite dyrt i nuvarande form. Jag skulle helst se ett föreningsdrivet allaktivitetshus där kommunen var en aktör. I detta projekt saknar jag drivet och engagemanget från föreningarna och från ungdomarna, Hallå, hallå vad är detta för konstgjort projekt vill jag hojta.

Det är synd tycker jag att vår fina Prins Wilhelmskola mest står tom och oanvänd efter skoltid. Det var ju meningen att det skulle vara aktiviteter och mötesplats för kommuninvånare. Jag tycker fortfarande att skolan är så fin. Kreativa stråket med café och den fina Volvosalen, alla små semenarierum, vilka möjligheter som inte används alls!!!!!!!

Ett nytt år betyder att kommunolitikens viktigaste arbete börjar och det är budgetarbetet. Nu är det processen som tar form som ska leda fram till politisk diskussion och poitiska mål. Det är så tydligt att jag har en kollega där det finns samstämmighet personligt och inte politiskt. Jag har en annan kollega som säger "det här ska vi inte göra politik av" när vi går in i årets största politiska arbete, jag kan gå i taket för mindre!!!!

Det som är viktigt i budgetprocessen är delaktighet att så många politiker som möjligt involveras och att nämnderna arbetar paralellt och att politiska mål är kända i hela organisationen. Jag är nöjd med dagens förberedelse, det kan bli bättre i år än förra året. Jag är glad för att nuvarande majoritet vill ha en process som kan hålla i flera mandatperioder.

Viktiga frågor som jag vill arbeta med är miljö, inköp av lokal mat till skolor, stimulera till bättre drivmedel, mer alternativ än etanol, alternativa driftsformer. Det vill säga kommunen måste inte driva all verksamhet, demokrati särskilt unga och nya svenskar behöver involveras i kommunala beslut.
Lyckat möte i Bettna

I går måndag hade centerpartiet ett mycket lyckat öppet möte i Bettna. Kvällens tema var vägar och busshållplatser i Bettna samhälle. Diskussionen för kvällen handlade om dåligt upplysta infarter till Bettna, om stop-skyltar där det knappt finns trafik och om busskurer där inte bussen stannar. Det var bra diskussioner mellan bettnabor, kommuntjänsteman, länstrafik och vägverk. Det var tydligt att vägverket inte tänkt på att trafiksituationen blev förändrad när nya vägar kom som gick utanför samhället. Jag förväntar mig en förändring till det bättre med busskurer och, skyltar och upplysning, det gäller att följa upp!!!!!
Formex mässa
Min webshop börjar ta form alltmer. Det är så spännande, en kompis följde med mig till Formexmässa¨. En fackmässa för presenthandel i Stockholm. Det var så stort, så stort. Jag är så glad att jag hittade vad jag sökte, vaxljus med esterisk olja och ekologiska handdukar. Det är läskigt att handla och jag måste sälja.

Grossistverksamheten, med olivlotion och olivtvål rör sig också små steg, jag har några kontakter och ska göra några visningar. Det är bara att träna. Allt är så spännande och roligt. Det är viktigt för mig att mer omkring mig än politik, att få vara en del av normallivet är så värdefullt. Jag känner inte riktigt att det politiska livet är normalliv, fast det är det i allra högsta grad för alla de som är förtroendevalda på heltid.