lördag, november 22, 2008

Mer Grattis till centerpartiets EU-lista

Jag har nyligen fått veta att Krister Fahlstedt nominerades till 15 plats till centerpartiets EU.lista. JÄTTEGRATTIS säger jag naturligtvis. Krister som jag har träffat och känt sedan han föddes.

I dagens opinionsmätningar minskar klyftan mellan blocken och det är glädjande. Jag vill dock se att centerpartiets rör sig uppåt också. Med Framtids dialog och en aktiv jobb och företagspolitik och en tydlig miljöpolitik ska våra siffror också gå upp tycker jag.

söndag, november 16, 2008

Grattis Inger!

Inger Fredriksson, Katrineholm kom på 18 plats på EU vallistan för centerpartiet, ett stort GRATTIS!! jättekultycker jag.

Vallistan fastställdes vid centerpartiets förtroenderåd tidigare idag. Marie Wickberg kom på 4;e plats, roligt med en ung kvinna som är på väg framåt.

I den politiska debatten har jag noterat att socialdemokrater inväntar kris och stor arbetslöshet och hojtar på höjda bidrag åt alla så löses alla problem och alla ska vara glada bara bidragen höjs. Oppositionen har ingen hållbar ralistisk lösning anser jag och definitivt inte ett regeringsdugligt alternativ, Socialdemokraterna passar väldigt bra som oppositionsparti.

Regeringens starka fokus på arbetslinjen är mu mer än någonsin än gardering till att krisen underlättas i landet.
De sämst ställda pensionärerna får en liten höjing efter nyår och det är på tiden. Samtidigt minskas gapet mellan pensionärer som arbetat deltid och varit hemma och ansvarat för barna och de som inte har någon intjänad ATP-pension. Jag tycker inte att vi ska göra detta till ett problem, däremot förväntar jag mig ytterliggare lättnader för de pensionärer som har sämst ställt.

Jag välkomnar också den översyn av studiemedelssystemet som Roger Tiefensee arbetar med. Det är mycket viktigt att ungdomar och vuxna har möjlighet att studera över gymnasienivå. Vi beöver kompetent arbetskraft både teoritiskt och praktiskt.

I helgen deltog jag på villamässa i Eskilstuna, jag träffade flera kvinnliga företagare. Det år slående tycker jag att kvinnors företagande och mäns företagande ser annolunda ut och har andra förutsättningar. Ska det vara så? Nej det tycker inte jag. Kvinnor vill ofta vara egenföretagare och bestämma över sin tid själv, arbetar med med hälsa, hantverk där det är små pengar och små inkomster i omlopp. Skälet till att vara företagare är just att vara sin egen, att det är värt att ha låg inkomst.

Dagens värsta var när jag fick veta att Swedbank tar ut avgifter för att små egenföretagare som arbetar med kontanter sätter i n sina pengar via automat på sitt företagskonto, den lilla vinst företagaren eventuellt har ska gå till bankautomatavgift!!!!!! skamligt.