måndag, juli 30, 2007

Att komma igång igen

Att koppla av, umgås med familj, vänner och släppa vardagen är skönt. Jag tillhör dem som också vill komma igång igen så fort som möjligt. Det vill säga att det är nästan motvilligt som jag är ledig flera veckor. Samtidigt skulle jag vilja vara den som målar om fönster, renoverar möbler och tapetsera om när möjlighet finns, men där har jag tummen mitt i handen eller vad man säger. Böcker har jag läst, till exempel Liza Marklunds "Nobelfesten".

Nu har jag varit ledig och haft jättebra, jag har också varit igång någon vecka med centerkvinnornas höstupptakt som vi planerar till 18 augusti. Bland annat uppvaktade jag vår riksdagsledamot Roger Tiefinsee på hans 40-års dag tillsammans med Monika Jansson. Det är en gåva att vara frisk, en påminns om det då och då. Under sommarane har en centervän som jag uppskattar mycket för sin klokhet och glädje drabbats av sjukdom en längre tid, det känns mycket tungt.

I kommunen deltog jag på GB:s 50 års firande tidigare i sommar. kommunstyrelsens arbetsutskott blev kallade till extramte angående en förfrågan om att ta emot kineser på studiebesök. Efter att jag tagit del av all information som fanns, accepterade jag att vi inte just nu kan ta emot ett Kinabesök på ett tillfredställande sätt.

Under sommaren har det varit debatt om SB Broadband. Jag har skickat en interpellation till kommunstyrelsens ordförande där jag vill att han talar om vilka konsekvenser SB Broadbands problem har gett invånare och företagare i Flen. Det finns fortfarande företagare och invånaren på landsbygden som saknar tillfredställande internetlösning, det är inte acceptabelt anser jag. Det är en självklarhet att kunna ha tillgång till modern teknik idag. Flen är en landsbygdskommun och det är viktigt att kunna leva och verka i hela kommunen.