fredag, december 28, 2007

28 December

Idag är det värnlösa barns dag.
Jag har en utmaning att bloggen ska bli bättre och mer uppdaterad till nästa år.

Det har varit en händelserikt höst på alla sätt. Jag vill att det ska hända saker.
Mitt politiska uppdrag i kommunen är på 50%, övriga förtroendeuppdrag är fritidsuppdrag som delvis sker på dagtid. Det innebär att det är en konst att ha ett annat arbete också. Jag har löst det genom att bygga ett spännande företag med olika delar som jag kan styra själv. Att starta och bygga upp ett mindre företag är ett stort jobb att ta påsig. Det är klokt att inte analysera för mycket för då kanske det är svårt att ta steget.

En höjdpunkt i Flen har etableringen av företaget Lager 157 varit. Det ger framtidstro till Hela kommunen och särskilt till Hälleforsnäs. En annan höjdpunkt var att jag deltog tillsammans med kommunledningen på en studieresa till Bryssel. Där besökte vi flera olika EUkorntor, Eu parlamentet och fick flera bra föredragningar om samvarkan och EU arbete i Europa. Det var intressant och givande. Det är meningen att flera politiker från Flen ska åka som ett led i att få mer kunskap om EU.
Jag ser fram emot den planerade turismsatsningen som kommunen planerar för, särskilt att lyfta fram Sparreholm och Båven. jag räknar med att vi i centerpartiet ska driva på där.

Centerkvinnorna har genomfört en kvinnofrukost i Gnesta, det var trvligt. Vi har planerat fler kvinnofrukostar till våren. I DS har vi också planerat in temakvällar i samband med styrelsemöten.

Under hösten har jag fått ett riksuppdrag från centerkvinnorna som intresseledamot i allmännareklamationsnämnden, det känns spännande.

Inom folkbildningen och SV ser jag mfram emot fler arbetsuppgifter nästa år. Det är nödvändigt att centerrörelsen formulerar vad vi vill ha ut av vårt studieförbund, vilka behov finns idag? Vi måste diskutera ihop oss om det. vilket värde har det idag att det finns fristående avdelningar i varje kommun? Vilka nackdelar och fördelar har det med samverkan mellan avdelningar? och är det möjligt att behålla kontor och personlig service i alla orter om SV skulle samverkar i större sammanhang?

Just nu varvar jag julfrid med lite arbete hemifrån. Det är roligt att passa på att träffa släkt och vänner nu i jultiden.

Ikväll ska vi träffa vänner som vi haft i 25 år och som vi inte träffat de senaste två tre åren. Kul.

Ett riktigt Gott nytt år önksar jag er.