torsdag, september 20, 2007

Det var länge sedan nu

Det finns mörka moln som gör mig nedstämnd, det gör det trögt att skriva en stund.
Det kommer nya dagar och nya bekymmer tänker jag. Att samarbeta och förstå varandera från olika håll med skilda ingångar är svårt och tar inte fram det bästa hos människan. Jag vill tro att det goda vinner.

Ikväll hade vi en toppenkväll i Sparreholm. Folkets hus var fyllt till brädden ca 50 personer hittade dit och ville diskutera trafikplaner, byte av busshållplats, var centrum är och var tågstationen ska vara.

Det var kul, en bra stämning, publiken var Sparreholmare, centerpartister från hela Flen, politiker från övriga partier.

Nils-Erik som konfrancier var strålande, jag blev presenterad som största Sparreholmsmerit att jag är gift med en urSparreholmare. De vet nog att en del av mitt hjärta finns i Sparreholm. Jag bodde ju där i fyra år och tycker fortfarande att Sparreholm är Båvens pärla.

Centerkvinnorna hade ordnat med kaffe, fina föreläsare från kommunen och länstrafiken gjorde kvällen bra. Sparreholmarna var nästan överens om var centrum är, diskussionen lär fortsätta. Alla var överens om att Sparreholm går en ljus framtid till möte. Jag vet inte hur fort jag tycker. Detta är riktigt hederligt folkrörelsearbete, att samlas kring bygdens frågor är urgammalt och blir aldrig omodernt, man kan vara både sosse, moderat och centerpartist, man vill det bästa för sin bygd. Detta är härligt.