måndag, maj 26, 2008

Löparbanor

Det har diskuterats i år i vår kommun löparbanor eller ej. Vid flera budgetarbeten har löparbanorna strukits. Nu har de varit med igen i flerårsplan och diskussionen har gått högt Ja eller Nej. Löparbanorna kostar sammanlagt 3 miljoner kronor och är underhållsfria. De används av skolorna i hela kommunen, friidrottsungdomar stimuleras av friidrottsaktiviteter och det är fler flickor än pojkar som är intresserade av friidrott. Hammarvallen som vår idrottsanläggning heter går det inte att utöva någon friidrott för allt är dåligt och direkt farligt vid regn på grund av all mossa. Inför beslutet har jag pratat med centervänner på olika håll i kommunen, jag har pratat med föräldrar, friidrottsledare och förvaltningschef. Löparbanor är förutom löparbanor, längdhoppsgrop, höjdhopp, stöta kula, kasta spjut m.m.

Jag har kommit fram till av kommunens totala investeringsram är det rimligt med en satsning på friidrott och skolidrott. Det är positivt att denna idrott tilltalar tjejer. Det kändes ovanligt att rösta med majoriteten s och a2, men jag kan inte motivera ett avslag. Jag tycker också att det behövs en helhetsplan för hela Hammarvalssområdet med simhall, omklädningsrum, gräsmattor, idrottshall m.m.

Ett annat ärende var att fördjupa studier i om det går att bygga äldreboende på de två platser som är föreslagna. Socialnämnden förordar att det ska byggas äldreboende vid Hammarvallsområdet och den mesta opinionen förordar en tomt vid Bolmängen. Vid Bolmängen är det en klar tomt, den är tillräckligt stor och det finns vatten och avlopp framdraget. Det är bara att sätta igån och socialnämndens vicion och idé fungerar. På Hmmarvallsområdet finns inga planer, det finns inget vatten och avlopp dragit, eventuellt måste en väg flyttas och vi vet att det finns fornlämningar i området men inte var. Det är angeläget att vi kommer igång med ett äldrebode nu. Majoriteten har här pratat för mycket och visionerna är för stora. Byggandet borde varit igång nu vid Bolmängstomten anser jag. Nu får vi se vad som händer i augusti...........